skip to Main Content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Beleef het Museumstation Beekbergen

Bij station Beekbergen ligt het hart van het levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer.

Op de groene rijdagen kunt u een 45 minuten durend bezoek brengen aan het Museumstation Beekbergen. Hier waant u zich even terug in de tijd dat de stoomtrein nog een gewone verschijning was.

Met de Stoomcourant in de hand wandelt u langs alle bijzondere plekjes, zo kunt u zelf beleven wat er in het stoomdepot vroeger allemaal moest gebeuren om met stoomtreinen te kunnen rijden. Bezoek ook het stationsgebouw met een restauratie voor een hapje en een drankje.

Let op:
In de stoomtrein heeft u geen Coronatoegangsbewijs nodig.

Volgens de regels van de Rijksoverheid heeft u alleen een Coronatoegangsbewijs nodig als u gebruikt wilt maken van de zitplaatsen in ons stationsgebouw met restauratie (voor het afhalen van consumpties is dit niet nodig). U kunt op één van deze drie manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

 • Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs: Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
 • Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit via Testen voor Toegang.

Zorg dat u bij het bestellen van uw consumties uw Coronatoegangsbewijs samen met uw legitimatie kunt tonen, dit is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder (controle met legitimatie is verplicht voor iedereen van 14 jaar en ouder).

Aankomende rijdagen

 • Museumstation Beekbergen

  26 September 2021
 • Museumstation Beekbergen

  10 Oktober 2021
 • Museumstation Beekbergen

  19 Oktober 2021
 • Museumstation Beekbergen

  20 Oktober 2021

Vertrektijden

De vertrektijd is om 10:00 en 13:30 uur vanaf het Museumstation Beekbergen, op overige stations is geen mogelijkheid tot in- en/of uitstappen. De stoomtrein zal rijden volgens de groene dienstregeling.

Tarieven

De actuele tarieven voor dit arrangement kunt u vinden op onze de tarieven pagina, het bezoek aan Museumstation Beekbergen zit bij de prijs inbegrepen van uw reguliere retourkaarten.

Tickets

Voor de groene rijdagen is reserveren aanbevolen, reserveren is mogelijk via de kaartjeswinkel. Online boekt u uw kaartjes één euro goedkoper dan aan de kassa.

Close search
Winkelmand
Back To Top