skip to Main Content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Oude tijden herleven op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag (2022) is de Nationale Stoomtreindag! Op deze dag rijdt de VSM met meerdere stoomtreinen intensief tussen Apeldoorn en Beekbergen, en tussen Beekbergen en Loenen.

In ons historische Museumstoomdepot vinden verschillende activiteiten plaats. Locomotieven worden gerangeerd, op de draaischijf geplaatst, van kolen voorzien door een oude kolenkraan, en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Ook rijden er vanuit Beekbergen goederentreinen en worden er historische diesellocomotieven ingezet. En voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de treinen en op het terras van Beekbergen.

Als u gaat dauwtrappen kunt u op deze dag bovendien gratis uw fiets meenemen!

Aankomende rijdagen

Nationale Stoomtreindag zal pas weer plaatsvinden in 2022, in 2021 is dit evenement helaas niet mogelijk vanwege de Coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Vertrektijden

Op Hemelvaartsdag zal gereden worden volgens een intensieve dienstregeling, deze zal op een later moment beschikbaar zijn.

Tarieven

De actuele tarieven voor dit evenement kunt u vinden op de tarieven-pagina.

Tickets

Dagkaarten zijn te koop bij conducteurs op de stoomtrein of in het stationsgebouw in Beekbergen. Kaarten kunnen niet in de voorverkoop worden aangeschaft.

Winkelwagen
Back To Top