Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Oude tijden herleven op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is de Nationale Stoomtreindag! Op deze dag rijdt de VSM met meerdere stoomtreinen tussen Beekbergen, Loenen en Eerbeek (in verband met werkzaamheden door ProRail op het NS-station van Apeldoorn kunnen wij op Hemelvaartsdag niet naar Apeldoorn rijden).

In ons historische Museumstoomdepot vinden verschillende activiteiten plaats, neem een kijkje in één van de stoomlocomotieven en aanschouw de werkzaamheden die worden gedaan aan onze collectie. Locomotieven worden gerangeerd en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Ook rijden er vanuit Beekbergen goederentreinen en worden er historische diesellocomotieven ingezet. En voor een hapje en een drankje kan je terecht op het terras van Beekbergen.

Als je gaat dauwtrappen kan op deze dag bovendien gratis je fiets mee in een aantal treinen!

Aankomende rijdagen

  • No Events were found.

Dienstregeling

Op Hemelvaartsdag zal gereden worden volgens een intensieve dienstregeling, deze komt op een later moment online (medio mei).

Parkeren

Een ruime parkeergelegenheid is ingericht in de buurt van het Museumstation Beekbergen aan de Hulleweg (ongeveer vijf minuten wandelen), de bijdrage voor het parkeren is alleen contant te voldoen.

Tarieven

De actuele tarieven voor dit evenement zijn te vinden op de tarieven-pagina.

Tickets

Dagkaarten zijn te koop in de voorverkoop via onze website, op de dag zelf bij conducteurs op de stoomtrein, op het perron van Loenen of in het stationsgebouw in Beekbergen.

Winkelwagen
Back To Top