skip to Main Content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen zijn beantwoord in onze FAQ. U kunt uw vraag uiteraard ook stellen via ons contactformulier als uw vraag hier niet tussen staat.

Welke maatregelen heeft de VSM genomen rondom COVID-19?

Dit jaar zal de VSM rijden volgens een aangepaste dienstregeling, vanaf 20 juni 2021 zal de stoomtrein weer onder stoom komen. Helaas hebben wij wel enkele arrangementen en evenementen moeten annuleren. Kijk voor een totaaloverzicht van onze rijdagen in de rijdagenkalender. Brengt u een bezoek aan de VSM? Bekijk dan onze pagina met praktische zaken rondom onze voorzorgsmaatregelen.

Kan ik ook pinnen bij de VSM?

Bij de VSM is het uitsluitend mogelijk om met PIN te betalen, contant geld is dit jaar niet aanwezig.

Moet ik reserveren om mee te gaan?

Voor alle rijdagen is het noodzakelijk om vooraf uw tickets te bestellen, het bestellen van uw tickets is mogelijk via deze website.

Wanneer rijdt de stoomtrein?

Kijk in de rijdagenkalender naar de gekleurde rijdagen, onder de kalender is de dienstregeling te vinden. Door het klikken op een gekleurde rijdag ziet u welke mogelijke arrangementen er op die dag worden aangeboden. Op de NIET-gekleurde dagen rijden we niet.

Wat zijn de openingstijden van het Museumstation?

Het Museumstation Beekbergen is alleen toegankelijk voor bezoekers op dagen dat er volgens dienstregeling wordt gereden, zie voor de rijdagen onze rijdagenkalender.

Daarbuiten is het Museumstation Beekbergen alleen toegankelijk voor bezoekers op afspraak en/of onder begeleiding van een medewerker van de VSM, het is niet toegestaan op het emplacement te fietsen.

Waar kan ik parkeren?

Er is parkeergelegenheid naast het station van Beekbergen en op het aanliggende weiland, voer hiervoor in uw navigatie het adres Dorpstraat 140 (Beekbergen) in.

Kunnen we eten en drinken in de trein?

In de trein is (dit jaar in verband met COVID-19) geen restauratierijtuig aanwezig, wel kunt u voor vertrek in het stationsgebouw van Beekbergen een drankje en een hapje nuttigen. Voorafgaand aan uw reis is het ook mogelijk om online uw lunchpakket te bestellen, deze kunt u voor vertrek ophalen en in de trein nuttigen.

Is de VSM rolstoeltoegankelijk?

Ja, onze perrons zijn drempelvrij en één van onze rijtuigen is voorzien van een rolstoellift. Zie voor meer informatie onze speciale pagina.

Mag mijn hond en/of fiets mee in de trein?

Uw hond mag mee in de stoomtrein (m.u.v. culinaire arrangementen, hier zijn uiteraard wel hulphonden toegestaan). Een fiets is dit jaar in verband met de beperkte hoeveelheid ruimte in de trein niet mogelijk om mee te nemen.

Is de Museumjaarkaart geldig bij de VSM?

Nee, de Museumjaarkaart is bij de VSM helaas niet geldig.

Hoe kan ik vrijwilliger worden bij de VSM?

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar personeel@stoomtrein.org. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Of meldt u op zaterdag bij één van onze medewerkers in de werkplaats in Beekbergen. Zij kunnen u ook verder helpen.

Kan ik een stoom- of dieseltrein huren?

Een dag de stoomtrein afhuren en met uw gezelschap terug in de warme ambiance van de spoortijd van toen. Een rit met de historische stoomtrein waarbij de chef-kok in de rijdende keuken een heerlijke lunch, high tea of een warm/koud buffet voor u klaarmaakt is al een belevenis op zich. Bekijk de talloze mogelijkheden voor zakelijke arrangementen hier, of bekijk de informatie voor uw eigen feest hier.

Is de Hoofdwerkplaats in Apeldoorn te bezoeken?

Nee, de VSM Hoofdwerkplaats in Apeldoorn is niet toegankelijk voor publiek.

Winkelwagen
Back To Top