Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren!

De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Op het eerste volle weekeinde van september (7 & 8 september 2024) organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: “Terug naar Toen”.

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Evenemententerrein Beekbergen

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er prachtige gerestaureerde vrachtauto’s te zien.

Evenemententerrein Loenen

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

Kortom, een aanrader voor het hele gezin!

Aankomende rijdagen

  • No Events were found.

Vertrektijden

De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 08.30 en 17.30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06.50.

De uitgebreide dienstregeling komt op een later moment online.

Tarieven

Voor “Terug naar Toen” kost een dagkaart € 22,50 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 16,00. Daarmee kan je op één dag op beide festivalterreinen (Beekbergen en Loenen) genieten van alle attracties en bezienswaardigheden en mag je de gehele dag met alle reizigerstreinen meereizen.

Tickets

Tickets zijn in de online voorverkoop via deze website aan te schaffen.

Daarnaast zijn dagkaarten te koop bij de ingangen van de festivalterreinen in Beekbergen en Loenen (pinnen mogelijk), op station Apeldoorn bij de conducteur op het VSM-perron en vanaf de stations Dieren en Eerbeek bij de conducteur in de trein.

Tip: PULP, het papier festival in Eerbeek

PULP, hét papier festival van Eerbeek tijdens Terug naar Toen! Muziek, voorstellingen, een oude collectie aan foto’s en video’s en maak kennis met het maken van papier zoals vroeger gedaan werd. Bovendien kan je genieten van papier gerelateerde activiteiten voor het gehele gezin! Maak een mooi kunstwerk en ontrafel het papier doolhof!

Tijdens Terug naar Toen stoppen verschillende stoomtreinen in Eerbeek om dit festival ook te bezoeken. Lees meer over PULP op hun eigen website.

Met dank aan

Cart
Back To Top