Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Het sein staat op groen voor een nieuw rijseizoen!

Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is Pasen meer dan een feestdag – het markeert de start van een nieuw seizoen vol stoom en avontuur! Na maanden van toegewijd werk door onze vrijwilligers, zijn onze stoomlocomotieven en rijtuigen klaar voor actie. Met een grondige onderhoudsbeurt achter de rug en onze eigen spoorlijn in topconditie, is alles gereed voor een onvergetelijke eerste stoomtreinrit van het seizoen!

 

Wat staat er dit jaar allemaal op de planning?

We starten dit jaar goed met vanaf 31 maart op elke zondag een rit over onze spoorlijn in de Veluwe! Waarbij we in de meivakantie zelfs een aantal dagen doordeweeks rijden. Deze dagen rijden we volgens de groene dienstregeling. Dit betekent dat de trein om 10:55 vertrekt vanuit station Beekbergen!

– Tekst gaat verder onder de foto –

Elke zondag een rit over de Veluwe!

Slaapwagon coupé

Na succesvolle proeven vorig jaar kunnen we met trots vermelden dat we dit jaar op speciale gelegenheden onze slaapwagon gaan inzetten. Met het slaapwagencoupé-ticket heb je de beschikking over een eigen coupé in ons (rode) Mitropa-slaaprijtuig. De bedden in dit rijtuig zijn voor deze rit speciaal omgebouwd tot zitplekken. Een coupé biedt plaats aan maximaal drie volwassenen of twee volwassenen met twee kinderen (de samenstelling bepaal je zelf). Eén kaartje voor een coupé kost € 59,50, waarbij de dagkaarten zijn inbegrepen. Hou voor de actuele inzet onze website en de social media in de gaten!

Nationale Stoomtreindag

Met Hemelvaartsdag vieren we traditiegetrouw de Nationale Stoomtreindag bij de VSM. Op donderdag 9 mei rijden we met meerdere stoomtreinen tussen Apeldoorn, Beekbergen en Loenen, en zelfs een historische goederentrein. In ons historische Museumstoomdepot vinden verschillende activiteiten plaats. Neem een kijkje in één van de stoomlocomotieven en aanschouw de werkzaamheden die worden uitgevoerd aan onze collectie. Locomotieven worden gerangeerd en onder de waterkolommen gereden voor het innemen van water. Voor een hapje en een drankje ben je welkom op het terras van Beekbergen.

Speciaal voor deze dag rijden er fietsenwagens mee in de trein, waarmee je gratis je fiets kunt meenemen. Ideaal voor fietstochten over de Veluwe!

Dieseldag

Terug van weggeweest is de Dieseldag! Deze dag is speciaal georganiseerd voor de echte liefhebbers en markeert een speciale excursiedag die in het teken staat van de historische diesels die hun thuis hebben bij de VSM. Op vrijdag 10 mei rijden er meerdere historisch samengestelde goederen- en personentreinen over de Veluwe, waarbij ze tal van pittoreske locaties aandoen. Van 09:00 tot 17:00 uur staat het programma bomvol verrassingen! Zie de speciale Dieseldagpagina op onze website voor meer informatie! https://stoomtrein.org/dieseldag/

Naast deze 2 evenementen staat het jaar vol met extra ritten en speciale evenementen! Zo staat Terug naar Toen, een van de grootste stoomtreinen evenementen van Europa gepland op 7 en 8 september, en zijn we bezig met een aantal bijzondere hoofdlijn ritten. Hou onze website en socials in de gaten voor meer informatie!

 

Foto’s: Noah van Kipshagen en Niels Groenendijk

Winkelwagen
Back To Top