Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Maatregelen Coronavirus

De VSM komt weer onder stoom vanaf station Beekbergen! Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers voorop, wij hebben Coronamaatregelen getroffen om deze veiligheid te kunnen waarborgen. Wij verzoeken iedereen die de VSM komt bezoeken onderstaande praktische tips door te lezen, zo zorgen we samen voor een te gek en veilig uitje.

Veilig samen uit!

Gezondheid

Blijf thuis als u of iemand uit je huishouden last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging, koorts en of benauwdheid totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is geweest.

Reserveer met eigen huishouden

Bezoek de stoomtrein alleen met uw eigen huishouden en als u in het bezit bent van een vooraf online gekocht ticket voor de treinreis.

Hygiëne

Was en/of desinfecteer uw handen wanneer u: van huis weg gaat, aankomt, naar het toilet bent geweest, uw neus hebt gesnoten en iets gaat nuttigen. Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog.

Contactloos betalen

Het is uitsluitend mogelijk om per PIN te betalen, betaal indien mogelijk ook contactloos.

Instructies

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Museumstation Beekbergen en stoomtrein

Zitplaatsen worden toegewezen

In de stoomtrein krijgt u een eigen zitgedeelte, wij verzoeken u dan ook niet door de trein te gaan lopen om de 1,5 meter afstand te bewaren. Het dragen van een mondkapje in de trein is niet nodig omdat de 1,5 meter door de vaste zitplaatsen is gewaarborgd.

Het is niet nodig om een Coronatoegangsbewijs te hebben voor een reis met de stoomtrein in onze zitrijtuigen (dit is wel noodzakelijk in het restuaratierijtuig voor de Pannenkoekenlunch).

Toiletten

Wij verzoeken zo veel als mogelijk voor vertrek en na aankomst in het stationsgebouw van Beekbergen gebruik te maken van het toilet.

Horeca

Eten in de trein

Het horeca verkooppunt in Beekbergen zal geopend zijn, in de stoomtrein zelf zullen geen consumpties worden verkocht. Het is mogelijk om bij uw ticket alvast een pakket met eten en drinken te bestellen die u mee kunt nemen tijdens de treinreis.

Zitplaats

Voor de pannenkoekenlunch in de stoomtrein en voor een zitplaats in de restauratie in het stationsgebouw heeft u volgens de regels van de Rijksoverheid een Coronatoegangsbewijs nodig. U kunt op één van deze drie manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • Herstelbewijs: Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
  • Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit via Testen voor Toegang.

Zorg dat u bij aankomst van het restauratierijtuig en/of bij de uitgiftebalie in het stationsgebouw uw Coronatoegangsbewijs samen met uw legitimatie kunt tonen, dit is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder (controle met legitimatie is verplicht voor iedereen van 14 jaar en ouder).

Meubilair

Verplaats het meubilair zowel binnen als buiten niet.

Winkelwagen
Back To Top