skip to Main Content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Maatregelen Coronavirus

De VSM komt weer onder stoom vanaf station Beekbergen! Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers voorop, wij hebben Coronamaatregelen getroffen om deze veiligheid te kunnen waarborgen. Wij verzoeken iedereen die de VSM komt bezoeken onderstaande praktische tips door te lezen, zo zorgen we samen voor een te gek en veilig uitje.

Veilig samen uit!

Gezondheid

Blijf thuis als u of iemand uit je huishouden last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging, koorts en of benauwdheid totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is geweest.

Reserveer met eigen huishouden

Bezoek de stoomtrein alleen met uw eigen huishouden en als u in het bezit bent van een vooraf online gekocht ticket voor de treinreis.

Eigen vervoer

Wij verzoeken u zo veel als mogelijk met eigen vervoer naar station Beekbergen te komen, rondom het station (Dorpstraat 140) is parkeren mogelijk.

1,5 meter afstand

Bewaar te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tussen uw gezelschap en andere bezoekers en medewerkers. Om te zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt zijn op verschillende plekken markeringen op de grond aangebracht.

Hygiëne

Was en/of desinfecteer uw handen wanneer u: van huis weg gaat, aankomt, naar het toilet bent geweest, uw neus hebt gesnoten en iets gaat nuttigen. Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog.

Contactloos betalen

Het is uitsluitend mogelijk om per PIN te betalen, betaal indien mogelijk ook contactloos.

Instructies

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Museumstation Beekbergen en stoomtrein

Zitplaatsen worden toegewezen

In de stoomtrein krijgt u een eigen zitgedeelte, wij verzoeken u dan ook niet door de trein te gaan lopen om de 1,5 meter afstand te bewaren. Het dragen van een mondkapje in de trein is niet nodig omdat de 1,5 meter door de vaste zitplaatsen is gewaarborgd. Let ook op dat ieder rijtuig een vaste in- en uitgang heeft.

Mondkapjes publieke binnenruimtes

In navolging op het landelijke overheidsverzoek verzoeken wij aan iedereen vanaf 13 jaar om tijdens het bezoek aan het stationsgebouw en de locomotievenloods een niet-medisch mondkapje te dragen over neus, mond én kin als aanvulling op de 1,5 meter regel.

Geen staanplaatsen op de balkons

In de trein is het niet toegestaan om te verblijven op de (open) balkons van de trein.

Toiletten

De toiletten in de trein zijn voor een deel afgesloten, een enkele toilet is bij hoge nood te gebruiken. Wij verzoeken zo veel als mogelijk voor vertrek en na aankomst in het stationsgebouw van Beekbergen gebruik te maken van het toilet.

Richtlijnen wandelpaden

Op veel plekken in het Museumstation Beekbergen is eenrichtingsverkeer, dit wordt ter plaatse aangegeven door middel van bebording.

Horeca

Eten in de trein

Het horeca verkooppunt in Beekbergen zal geopend zijn, in de stoomtrein zelf zullen geen consumpties worden verkocht. Het is mogelijk om bij uw ticket alvast een pakket met eten en drinken te bestellen die u mee kunt nemen tijdens de treinreis.

Zitplaats

Zoek een zitplaats met het gehele gezelschap (dat mag bestaan uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens), in het stationsgebouw zijn beperkte zitplaatsen. Het terras rondom het station heeft meer ruimte.

Meubilair

Verplaats het meubilair zowel binnen als buiten niet.

Close search
Winkelmand
Back To Top