Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Officiële opening van de perronkap op station Dieren

De Gemeente Rheden organiseerde op maandag 12 juli de officiële opening van de perronkap op het perron van de VSM in Dieren. Dit als sluitstuk van het project “Traverse” in Dieren als kers op de spreekwoordelijke taart.

Het project “Traverse Dieren” van de Provincie Gelderland en de Gemeente Rheden, had als doel een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving te bieden. Zo zijn er de afgelopen jaren verschillende aanpassingen gedaan rondom het station van Dieren. Er kwam een tunnelbak voor het wegverkeer, een ruime parkeergarage, een passerelle over het spoor heen en een nieuw ingerichte stationsomgeving. Tenslotte is nu ook de oude perronoverkapping op het VSM-perron vervangen, deze was toe aan vervanging en paste niet meer helemaal in de nieuwe uitstraling van de het stationsgebied.

– Tekst gaat verder onder de foto –

Aanwezigen genoten van een hapje en drankje

Gemeente Rheden is opdrachtgever voor de nieuwe overkapping die gebouwd is door Reinbouw uit Dieren. De ontwerper is van Architecten_Lab uit Deventer. Zij zijn onder andere ook verantwoordelijk voor de ontwerpen van het buspaviljoen, de zuidelijke fietsenstalling en de tunnelbak in Dieren. De ontwerper heeft een bijzonder ontwerp gemaakt door voor een vrijstaande staalconstructie met een houten latten plafond te kiezen. Dit raster geeft beschutting voor zon en wind in deze buitenruimte, maar markeert vooral samen met de heg de plek waar mensen kunnen overstappen van de stoomtrein naar bijvoorbeeld de salonboot voor het zomerarrangement de “Veluwe-IJssel-Boemel”. Bijzonder aan de vormgeving is de eenzijdige constructieve opzet waardoor het bouwwerk deels lijkt te zweven. Het nieuwe hekwerk rondom de ingang van het perron met een groot glazen VSM-logo maakt het totaalplaatje helemaal af.

Wethouder Dorus Klomberg (verantwoordelijk voor project Traverse Dieren) en wethouder Gea Hofstede van mobiliteit knipten samen het lintje door voor deze feestelijke opening. Hierna genoten de aanwezigen van een hapje en drankje op het perron van de VSM. De VSM is verheugd dat de perronkap nu eindelijk gerealiseerd is als laatste sluitstuk van het project en gaan hier met veel plezier gebruik van maken de komende jaren.

Foto’s: Remco Pollé

Winkelwagen
Back To Top