Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Stoomtrein is één van de leukste uitjes van Gelderland!

De VSM is derde geworden in de verkiezing ‘Leukste uitje van Gelderland 2021’, dit werd bekend gemaakt tijdens een feestelijke online bijeenkomst van de ANWB. Kort daarna heeft de ANWB de prijs op gepaste afstand overhandigd in het Museumstoomdepot. Voor het derde jaar op rij staan wij vol trots op de derde plaats! Tijdens deze ANWB-verkiezing brachten ANWB-leden in totaal 80.000 stemmen uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing.

Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot het leukste uitje van de provincie, ’t Veluws Zandsculpturenfestijn op de tweede plaats en de VSM volgt op plek drie. Twaalf uitjes waren in totaal in de race voor de felbegeerde titel van het ‘Leukste uitje van Gelderland 2021’. Andere genomineerden waren het Kröller-Müller Museum (Otterlo), GeoFort (Herwijnen), MuZIEum (Nijmegen), Slot Loevestein (Poederoijen), De Spelerij (Dieren), De Tuinen van Appeltern (Appeltern), Airborne Museum Hartenstein (Oosterbeek), Amusementspark Tivoli (Berg en Dal) en ZER055 (Apeldoorn).

– Tekst gaat verder onder de foto –

Brons voor de VSM!

Over de VSM wordt onder andere gezegd: “Bevlogen vrijwilligers die de treinrit tot een belevenis maken. Je vraagt nooit teveel, iedere vraag wordt met plezier in een verhaal beantwoordt.”. De vrijwilligers van de VSM zijn dan ook enorm trots op het behalen van de derde plaats in deze verkiezing. Met veel passie worden menig vrije uurtjes besteed aan de instandhouding van dit erfgoed.

Jaarlijks organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. In de voorgaande jaren heeft de VSM geregeld de top 12 weten te behalen. Waar een gedeelte van de top 12 dit jaar nieuw is in de lijst, heeft de VSM het grootste deel van haar concurrentie achter zich gelaten en, net zoals de afgelopen twee jaar, door weten te stomen naar de derde plaats.

De VSM rijdt als bijzondere attractie met diverse stoomlocomotieven over de Veluwe. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren; De Koningslijn. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum.

In de loop der jaren is een indrukwekkend en afwisselend materieelpark opgebouwd met daarin een grote collectie oude stoom- en diesellocomotieven, historische rijtuigen en goederenwagens. Het unieke is dat de VSM wordt gerund door uitsluitend enthousiaste en vakbekwame vrijwilligers. Met veel zorg, geduld en kennis werken zij aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen, goederenwagens en de spoorlijn. Met hun inzet heeft de VSM inmiddels de grootste collectie rijvaardige stoomlocomotieven van Europa. Met recht dus één van de leukste uitjes van de provincie Gelderland.

Winkelwagen
Back To Top