Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

VSM blikt terug op een succesvolle Christmas Express

Weet je hoelang het VSM perron in Beekbergen is? Daar passen precies vijf Oostenrijkers, het Blokkendoos restauratie rijtuig, de Mitropa slaapwagen, de Grote Oostenrijker, het Mitropa restauratierijtuig, de Wagon-Lits (losse stoelen) en een generatorwagen langs. Zet daar aan de ene kant de 23 071 en aan de andere kant de 23 076 tegenaan en je hebt een trein van ongeveer 225 meter lengte (en een te kort perron).

Regel vooraf het nodige achter de schermen en zoek dan nog (voor een weekend) een 60 tal vrijwilligers bij elkaar en je bent klaar voor de VSM Christmas Express, een unieke beleving om per stoomtrein het water over te steken!

– Tekst gaat verder onder de foto –

Per stoomtrein over de Rijn- en Waalbrug

Op zaterdag 16 en zondag 17 december pendelde de VSM zes keer per dag tussen Arnhem CS en Nijmegen, met een snelheid van 80 km/u, voor het evenement Winter Arnhem (georganiseerd door Smartvertizing).

De VSM vrijwilligers zagen een heleboel blije gezichten en mochten vele complimenten ontvangen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele fotografen langs de route. Sommigen hadden zich hier helemaal op voorbereid, anderen werden volkomen verrast (en waren verbijsterd) van de langsrazende stoomtrein. En het wat gure weer zorgde voor fantastische (stoompluim) plaatjes.

Meer lezen over deze bijzondere stoomreis door het land?
Als donateur lees je meer over hoe het er achter de schermen aan toe ging in ons informatieblad “De Koppelstang”.
De Koppelstang is het mededelingenblad van de Stichting VSM en verschijnt drie keer per jaar voor alle donateurs van de Stichting VSM. In de Koppelstang treft u naast alle gebruikelijke informatie, zoals het redactioneel, het korte nieuws en diverse foto’s, allerlei themastukken, verslagen en sfeerverhalen over VSM-gerelateerde activiteiten.

Foto’s: Jasper Pluim

Winkelwagen
Back To Top