Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Een eenmalige oplage van onze 80'er door Modeltreinfabrikant Märklin!

Na ruim dertig jaar bij de Duitse staatsspoorwegen en zestien jaar bij de Klöckner-Bergbau A.G/Ruhrkohle A.G. begon in 1976 voor de voormalige 80 036 een derde leven als tweede locomotief bij de VSM. Jarenlang was de 80’er het gezicht van de VSM en reed zij vele hoogseizoenstreinen, door de steeds verdere uitbreiding van de collectie nam het werkpakket voor deze loc steeds verder af en werd de 80 036 terzijde gezet.

In 1992 besloot de VSM te starten met de revisie om de 80’er in de toekomst weer te kunnen gaan inzetten op de Koningslijn. Er moet door onze vrijwilligers ontzettend veel werk worden verzet tijdens deze revisie en daar zijn we bij de VSM ook nog wel een tijdje druk mee bezig. Ter ondersteuning van deze revisie heeft de modeltreinfabrikant Märklin exclusief voor de Nederlandse dealers een eenmalige oplage uitgebracht van de 80 036 met twee Oostenrijkers (de BR 271 en B275).

De 80’er is in het zonnetje gezet om de cheque in ontvangst te nemen

Per verkochte verpakking heeft de modeltreinfabrikant €10,00 gedoneerd aan de VSM voor de wederopbouw van de originele locomotief. Onlangs hebben wij daarvoor de 80’er buiten in het zonnetje gezet waarbij wij de cheque in ontvangst mochten nemen ter waarde van €5.000,00. De VSM is Märklin erg dankbaar voor deze mooie bijdrage om de 80’er weer onder stoom te kunnen brengen.

Meelezen en -kijken met de voortgang van de revisie van onze 80’er? Als donateur lees je meer over deze en alle andere werkzaamheden in ons informatieblad “De Koppelstang”.

Foto’s: Jan Korting

Winkelwagen
Back To Top