Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Ook weer in 2021: De Summer-Night Express op de Veluwe!

Ook de VSM is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug. Als antwoord op de grote belangstelling komt de VSM wederom weer met wat extra’s: De Summer-Night Express!

Geniet van de avondstemming op de Veluwe

Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. U komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

– Tekst gaat verder onder de foto –

Geniet van het gouden uur op de Veluwe!

Voorafgaand aan uw reis kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte. Beleef het draaien van de stoomlocomotief op de grote draaischijf, het laden van kolen en het vullen van de watervoorraad.

Vertrektijden

Al vanaf 18:00u wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen. Om 18:45u is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 18:55u klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 20:50u is de trein weer terug in Beekbergen.

Wanneer?

De Summer-Night Express rijdt in 2021 op de woensdagavonden 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus en op de donderdagavonden 29 juli, 5, 12 en 19 augustus. Eénmalig zal deze bijzondere avondrit ook op dinsdagavond mogelijk zijn, namelijk op 10 agustus. De Summer-Night Express is te reserveren op www.stoomtrein.org, wacht niet te lang want vol=vol.

Foto’s: Remco Pollé, Erik Janssen en Wouter Adriaanse

Sfeerimpressie

Omroep Gelderland heeft al een kijkje genomen bij de Summer-Night Express, bekijk hieronder de beelden.

Winkelwagen
Back To Top