Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

De Veluwsche Stoomtrein komt met Pasen weer op stoom!

Traditioneel wordt met Pasen het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) geopend. De vrijwilligers van de VSM hebben de afgelopen maanden veel werk verricht.

Nadat het seizoen vorig jaar vanwege de Coronamaatregelen abrupt ten einde kwam zijn we er nu weer helemaal klaar voor! De stoomlocomotieven en de rijtuigen hebben een flinke onderhoudsbeurt gehad en ook de eigen spoorlijn ligt er weer uitstekend bij. Alles nodigt uit voor een gezellige eerste stoomtreinrit van dit seizoen!

Bezoek het Museumstoomdepot tijdens uw treinreis en ga op zoek naar Paaseieren!
Op 1e en 2e paasdag wordt gereden tussen Apeldoorn en Eerbeek. De stoomtrein vertrekt om 11.45u uit Apeldoorn en om 12.15u uit Beekbergen. Aan boord is de Paashaas, vanzelfsprekend met een volle zak paaseitjes, die hij maar wat graag uitdeelt.

Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. De stoomlocomotief zal het depot inrijden om de voorraad kolen en water bij te vullen. Mooi om te zien voor de reizigers en tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven het stoomdepot en de werkplaats van dichtbij te bekijken. Ondertussen kunnen kinderen in het Museumdepot op zoek gaan naar de door de Paashaas verstopte paaseieren (deze liggen op veilig toegangbare plaatsen, dus niet onder treinen of in het spoor). Voor degenen die een paasei hebben gevonden, ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw. Natuurlijk is ook de stationsrestauratie geopend.

Koopt u vooraf uw tickets via onze online kaartjeswinkel dan krijgt u korting ten opzichte van de kassaprijs op de dag zelf! Voor deze rijdagen is het vooraf aanschaffen van uw tickets van harte aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen.

– Tekst gaat verder onder de foto –

Ga op zoek naar de Paaseieren!

Geniet van een Paaslunch
Op beide dagen wordt voor een originele Paaslunch een speciaal restauratierijtuig (uit 1927) aan de trein gekoppeld. Terwijl buiten het afwisselende Veluwse landschap voorbijtrekt, genieten de deelnemers van een heerlijke lunch. In verband met de capaciteit is het voor de lunch noodzakelijk om online te reserveren.

Kortom, genoeg ingrediënten om met Pasen gezellig met de hele familie op stap te gaan met de stoomtrein.

Meer informatie en de dienstregeling zijn te vinden op onze website!

Winkelwagen
Back To Top