Skip to content
Logo Brons 2020 Gelderland
Logo Brons 2020 Gelderland

NIEUW in 2020: Summer-Night Express op de Veluwe

Ook de VSM is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug. Als antwoord op de grote belangstelling komt de VSM met wat extra’s: De Summer-Night Express!

Geniet van de avondstemming op de Veluwe

Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein! Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. U komt ogen en oren te kort want de Veluwe is op zijn mooist tijdens het gouden uur, het laatste uur voor zonsondergang. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

– Tekst gaat verder onder de foto –

Geniet van het gouden uur op de Veluwe!

Voorafgaand aan uw reis kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte. Beleef het draaien van de stoomlocomotief op de grote draaischijf, het laden van kolen en het vullen van de watervoorraad.

Vertrektijden

Al vanaf 18:30u wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen. Om 19:15u is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 19:25u klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 21:00u is de trein weer terug in Beekbergen.

Wanneer?

De Summer-Night Express rijdt in 2020 op de volgende woensdagavonden: 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus. Tevens zal dit twee keer worden aangeboden op de donderdagavond: 6 en 13 augustus. Tijdig te reserveren op www.stoomtrein.org want vol=vol.

Sfeerimpressie

Omroep Gelderland heeft al een kijkje genomen bij de allereerste Summer-Night Express, bekijk hieronder de beelden of lees het artikel op de website.

Winkelwagen
Back To Top