Skip to content
Logo-Brons-2021-Gelderland3
Logo-Brons-2021-Gelderland3

Het sein staat eindelijk weer op groen!

Het is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij gelukt om ook deze zomer haar reizigers op een verantwoorde manier een heerlijk dagje uit te bieden. Tot en met zondag 29 augustus rijdt de stoomtrein door het afwisselende Veluwse landschap. Op alle dagen, behalve zaterdagen brengen om 10:00u en 13:30u de stoker en de machinist hun machtige machine onder stoom voor en unieke en nostalgische belevenis. De nostalgische treinreis voert over een van de mooiste stukken van de Veluwe. Het station in Beekbergen vormt het kloppend hart van dit levende museum. Hier bevindt zich het historische stoomdepot met een omvangrijke collectie historisch spoormaterieel. Een bezoek meer dan waard!

– Tekst gaat verder onder de foto –

"Een heerlijk dagje uit"

Verken het stoomdepot

Nadat de trein vanuit Dieren weer terug is bij het beginpunt Beekbergen, wacht daar de bezoekers nog een belevenis: het imposante stoomdepot van de VSM! In de loop van vele jaren is een imposante verzameling opgebouwd, waaronder vele oude stoom- en diesellocomotieven, historische rijtuigen een goederenwagens. Een groot deel daarvan is van dichtbij te bewonderen in het historische stoomdepot in Beekbergen. De vele bedrijfsvaardige locomotieven zijn de trots van de VSM-vrijwilligers, evenals de vele rijtuigen, zoals de ‘Oostenrijkers’ en de Nederlandse ‘Blokkendozen’. Ook het sfeervolle originele stationsgebouw uit de begintijd, compleet met authentiek ingericht stationskantoor is hier te vinden. In Beekbergen vindt u ook een restauratie en een gezellig terras met uitzicht op het stoomdepot en het station.

De stoomcourant!

Als extra service is er voor elk gezelschap dat de treinreis met de stoomtrein maakt, een gratis exemplaar van De StoomCourant. Deze nostalgisch vormgegeven krant staat boordevol informatie over de VSM, het gebied waar de stoomtrein door heen rijdt en nog veel meer! Uniek is de mogelijkheid voor jong en oud, om de krant tot leven te laten komen met de bijbehorende mobiele app! Je zou bijna vergeten uit te stappen. De StoomCourant is met recht een bewaar-exemplaar.

Veilig stomen

De VSM heeft er alles aan gedaan om in deze bijzondere tijden de stoomtreinrit en het depotbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is het reserveren voor een plaats in de stoomtrein verplicht. Dit kan heel eenvoudig via onze webwinkel. Verder gelden in de stoomtrein, in het stoomdepot en op het terras gelden de landelijke regels ten aanzien van afstand houden en hygiëne.

Stap in en reis mee!

Winkelwagen
Back To Top