Skip to content
Logo Brons 2020 Gelderland
Logo Brons 2020 Gelderland

Mitropa

De VSM beschikt over een aantal Mitropa rijtuigen. Hieronder zijn o.a. een restauratierijtuig, de WR 055 117, een salon-rijtuig, de WLS 055 025 en een slaaprijtuig, de WLAB 054 182.

Het restauratie-rijtuig bestaat uit een keuken-gedeelte en een eetgedeelte. De keuken is voorzien van een kookplaat, een oven. Verder is er een afwasgelegenheid, een koeling en een vriesruimte. Een afsluitbaar gedeelte bevat een ruimte om de handen te wassen en een verlichte spiegel. Het eetgedeelte is opgedeeld in 2 delen, welke door een glaswand gescheiden wordt.

De salonwagen bevat een groot keuken gedeelte. De rest van de wagen is leeg en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo wordt deze ruimte bij de VSM gebruikt om een warm of koud buffet te serveren bij verhuurde ritten. Ook is er al enkele keren een boekpresentatie gegeven. Deze ruimte is dus echt multi-functioneel.

Het slaaprijtuig is opgebouwd uit 11 coupé’s. 10 daarvan zijn slaapcoupé’s, waarin drie bedden boven elkaar zijn geplaatst, welke omgebouwd kunnen worden tot een 3-persoons zitplaats. Eén coupé is bedoeld voor de slaapwagenconducteur.

Foto: Eelco Koppelaar

Foto: Remco Pollé

Foto: Hans van Binsbergen

Foto: Sytze Holwerda

Winkelwagen
Back To Top